Domů Aktuality ​Nový Kostel obsadil druhé místo v soutěži Úřad roku Půl na půl

​Nový Kostel obsadil druhé místo v soutěži Úřad roku Půl na půl

​Začátkem října proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů 11. ročníku soutěže o nejlepší úřad s rovnými příležitostmi pro ženy a muže, kterou organizuje Ministerstvo vnitra ČR spolu se svými partnery. Karlovarský kraj se v soutěži rozhodně neztratil, v kategorii obce I. typu se na druhém místě umístil Nový Kostel z Chebska.

Ministerstvo vnitra ČR realizovalo soutěž prostřednictvím dotazníků, ve kterých se zaměřilo na otázky představ a cílů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů a na jejich ukotvení v oficiálních dokumentech. Hlavní důraz byl kladen na úspěchy v roce 2016, jež mohou sloužit jako inspirace ostatním. Rovněž bylo sledováno jakým způsobem vedení obcí a měst vychází vstříc svým zaměstnancům a jaké vyvíjí aktivity z hlediska vstřícnosti ke klientům a návštěvníkům úřadu.

Do 11. ročníku se přihlásilo 32 soutěžících, což je sice menší počet než v předchozích letech, ale z výsledků vyplývá, že se účastnili hlavně ti, kteří se daným tématem zabývají, mají výsledky a mohou být dobrým vzorem pro další obce, města a kraje. V kategorii obce I. typu získal již počtvrté prvenství Kamýk nad Vltavou. Na druhém místě se umístil již zmíněný Nový Kostel a bronzovou příčku obsadily Heřmánkovice. Výstupem soutěže bude elektronická publikace, která bude k dispozici na stránkách ministerstva a v níž budou představeny nejenom vítězné úřady, ale i další, které se mají čím pochlubit.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 10. 2017 - 10:48