Domů Aktuality ​Chebské muzeum zve na oslavu Mezinárodního dne archeologie

​Chebské muzeum zve na oslavu Mezinárodního dne archeologie

​Přijďte do chebského muzea oslavit v sobotu 21. října svátek nejdobrodružnější vědy a prožít den v pravěku. Na nádvoří vás čekají tematické workshopy, připravena je i výstava a povídání o archeologických artefaktech. Celý program pak završí přednáška archeologa Michala Beránka. Vstup na akci je volný.

Oslava Mezinárodního dne archeologie se bude konat od 10 do 16 hodin. Pro návštěvníky jsou připraveny workshopy, během kterých se naučí, jak se vyrábí nitě, šperky, keramické nádoby nebo jak se například tká na pravěkém stavu. Archeolog chebského muzea Michal Beránek pak ve Valdštejnské obrazárně přiblíží moderní metody v archeologii. Chybět nebude ani dobové občerstvení.

Mezinárodní den archeologie je oslavou archeologie a nadšení z objevování. Každoročně připadá na třetí sobotu v říjnu. Může mít podobu archeologického festivalu pro rodiny, návštěvy archeologické lokality, cvičných vykopávek, přednášek nebo návštěvy archeologa ve škole. Každopádně aktivity a zábavné programy Mezinárodního dne archeologie jsou příležitostí, abyste v sobě objevili vášeň pro minulost.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 16. 10. 2017 - 11:07