Domů Aktuality ​Karlovarští mladí návrháři zazářili v soutěži

​Karlovarští mladí návrháři zazářili v soutěži

​Koncem září se konal již čtvrtý ročník celorepublikové soutěže s mezinárodní účastí s názvem "Oděv a Textil, Liberec". Do návrhářského klání bylo přihlášeno na 78 kolekcí. Studenti ze Střední uměleckoprůmyslové školy Karlovy Vary se v soutěži rozhodně neztratili a obsadili skvělá přední místa.

„Žáci z oděvního designu pod odborným vedením svých pedagogů navrhli a zhotovili čtyři soutěžní kolekce. V kategorii Jitka Klett - Multikulturalismus v oděvní tvorbě získala naše kolekce RESPECT první místo a v kategorii Povinná četba se naše Květy zla umístily na krásném třetím místě. Mezi autory vítězné kolekce patří V. Horáková, Z. Holeček a J. Hrdlička. Autorkou kolekce, která obsadila bronzové místo, je M. Červená,“ uvedla učitelka Lenka Herzogová.

Kategorie Jitka Klett probíhala pod záštitou stejnojmenné módní návrhářky, která si za 23 let v módním odvětví vybudovala evropskou autorskou značku. Soutěžícím poskytla určené množství metrů látky s originálním potiskem, z něhož měli vytvořit kolekci maximálně 5 modelů na téma Multikulturalismus v oděvní tvorbě. Na kombinaci bylo možné použít i jiný materiál.

„Návrhářka se zároveň zavázala k prezentaci vítězných modelů v rámci svých autorských přehlídek. A tak náš tým čeká první zahraniční předvedení kolekce v Košicích, coby předskokanů módní značky Jitka Klett na závěrečném gala programu Fashion weeku. Další společnou akcí pak bude přehlídka na Pražském hradě. Úspěšným mladým designérům gratulujeme,“ dodala Herzogová.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 11. 10. 2017 - 16:25