Domů Aktuality Výtvarná soutěž na téma „Moje nejoblíbenější místo v Karlovarském kraji“ zná své vítěze

Výtvarná soutěž na téma „Moje nejoblíbenější místo v Karlovarském kraji“ zná své vítěze

​Před prázdninami vyhlásila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová výtvarnou soutěž pro děti a mládež na téma „Moje nejoblíbenější místo v Karlovarském kraji“. Autorům šesti nejlepších prací dnes předala hodnotné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů a MP3 přehrávačů.
Soutěž probíhala v termínu od 1. května do 30. června. Děti měly podle zadání ztvárnit místo, které se jim líbí, kde se cítí dobře a kam se rády často vrací. Fantazii se rozhodně meze nekladly, a tak mohly využít libovolné výtvarné techniky. O tom, že je téma nadchlo, svědčil i vysoký počet došlých prací. Celkem jich bylo přihlášeno 186, což je oproti minulým ročníkům rekordní číslo.

„Ačkoliv jsme se tu dnes sešli, abychom vyhlásili vítěze výtvarné soutěže, ráda bych ze srdce poděkovala všem dětem, které se do ní přihlásily. Moc dobře si uvědomuji, kolik práce a úsilí je to stálo. Je vidět, že v našem regionu máme opravdu spoustu šikovných a nadaných malých výtvarníků,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Nejčastěji děti malovaly tryskající Vřídlo, malebný hrad Loket nebo hrad v Chebu s mohutnou černou věží. Mezi pracemi dominovaly obrázky, nechyběly však ani trojrozměrné objekty a fotografie. „Hodnocení bylo velmi náročné, přišla celá řada vynikajících děl. Ocenil jsem individuální přístup nejen k obecně známým námětům, ale i k těm, které jsou méně často zobrazovány. Důležitá pro mne byla vlastní invence autora bez vlivu dospělého,“ dodal ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec, jenž byl stejně jako v uplynulých ročnících porotcem soutěže.

Výsledky

Kategorie „Jednotlivci 6 – 10 let“

1. Matěj Cozma, 6 let, Karlovy Vary, název práce: Ruský kostel v podvečer
2. Karolína Kutheil, 8 let, Loket, název práce: Náš hrad Loket
3. Filip Švec, 9 let, Loket, název práce: Loketské náměstí

Kategorie „Jednotlivci 11 – 15 let“
1. Lucie Voháňková, 13 let, Karlovy Vary, název práce: Hrad Loket
2. Barbora Miličová, 13 let, Karlovy Vary, název práce: Rozhledna Cibulka
3. David Mag, 12 let, Cheb, název práce: Nádraží
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 9. 2017 - 16:26