Domů Aktuality Kraj přispěje na obnovu a vznik dopravních hřišť v regionu

Kraj přispěje na obnovu a vznik dopravních hřišť v regionu

​Dopravní výchova je dnes již povinnou součástí rámcového vzdělávacího programu základních škol. Díky ní se děti učí, jak se mají chovat v silničním provozu a jak mají dbát své vlastní bezpečnosti. V našem regionu ovšem existují dopravní hřiště, za nimiž musí mnohdy složitě dojíždět a která by si zasloužila modernizaci. Rada Karlovarského kraje proto schválila vyhlášení dotačního programu na podporu obnovy stávajících a vznik nových dopravních hřišť.

„Jsme si vědomi toho, že obcím chybí volné finanční prostředky na modernizaci a výstavbu dopravních hřišť. Připravili jsme proto nový dotační program, ze kterého budou moci získat peníze nejenom na potřebné opravy, ale i na nákup vybavení, jako jsou například dopravní značky, kola, koloběžky, helmy a podobně. Pro tento rok jsme z rozpočtu Karlovarského kraje na tyto účely vyčlenili 1 milion korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Martin Hurajčík.

Žadatelem o dotaci může být obec, její příspěvková organizace, nebo státní příspěvková organizace, pokud provádí výchovně vzdělávací či zájmovou činnost zaměřenou na dopravní výchovu dětí či mládeže na území našeho regionu. O příspěvky bude možné žádat od 2. listopadu podáním do podatelny krajského úřadu, avšak s omezením pouze do 15. listopadu, aby bylo možné žádosti zadministrovat ještě do konce letošního roku. Podrobná pravidla dotačního programu budou uveřejněna na webu Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 27. 9. 2017 - 13:40