Domů Aktuality Sokolovská čurda se uskuteční již o tomto víkendu

Sokolovská čurda se uskuteční již o tomto víkendu

​Další ročník celostátní nesoutěžní přehlídky amatérských divadelních souborů „Sokolovská čurda“ proběhne již od zítra 22. září a potrvá do neděle. V divadle Městského domu kultury Sokolov se odehraje sedm divadelních představení, která sem přivezou ochotníci z celé republiky. Jedním z partnerů přehlídky je i Karlovarský kraj.
Sokolovské Divadlo bez zákulisí připravilo pestrou programovou nabídku. Na své si přijdou jak nejmenší diváci, tak i milovníci komedií či klasiky. Po každém představení se bude konat tradiční rozborový seminář, na kterém si návštěvníci budou moci popovídat o právě zhlédnuté hře. Diskuzi povede lektor znalý divadelního umění, doktor František Zborník.

Během letošního 15. ročníku Sokolovské čurdy se diváci mohou těšit například na inscenace O Šípkové Růžence aneb Kouzelné divadlo, Generálka císaře Napoleona, Král a lazebnice či Znáte Coco Chamnel? V závěru přehlídky bude vyhlášena „čurda“ aneb malá divadelní role. Akci pořádá Divadlo bez zákulisí ve spolupráci s městem Sokolov a Městským domem kultury.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 21. 9. 2017 - 14:16