Domů Aktuality Tourfilm letos oslaví významné jubileum

Tourfilm letos oslaví významné jubileum

​Od 6. do 7. října bude v Grandhotelu Ambassador v Karlových Varech probíhat 50. ročník nejstaršího mezinárodního filmového festivalu s cestovatelskou tematikou na světě. Jak prozradili organizátoři na dnešní tiskové konferenci, lidé se mají rozhodně na co těšit. Kromě filmových projekcí jsou pro ně připraveny besedy se známými cestovateli, workshopy s profesionálními fotografy a soutěže. Vstupné je zdarma.

Letošní festival se ohlédne za uplynulými 50 lety a přestaví české cestovatelské legendy. Uvedeno bude více jak 350 snímků ze 45 zemí z celého světa. Mezi partnery akce patří mimo jiné i Karlovarský kraj. „Jsme velice rádi, že se u nás koná festival, který významně přispívá k rozvoji domácího a zahraničního cestovního ruchu. Na uskutečnění jubilejního ročníku jsme přispěli částkou 200 tisíc korun. Rád bych poděkoval organizátorům za jeho přípravu a popřál jim co nejvíce pozitivních ohlasů,“ uvedl krajský zastupitel Vojtěch Franta.

V rámci doprovodného programu jsou návštěvníci zváni na besedy se známými osobnostmi Miloslavem Stinglem, Jiřím Kolbabou, Vilémem Rudolfem, Vojtou Kotkem, Janem Révaiem nebo například Janem Potměšilem. Zúčastnit se mohou i dvou fotografických workshopů. Prvního, který bude zaměřen na focení v terénu, se ujme Petr Jan Juračka. Druhý bude již v režii Tomáše Třeštíka, s nímž se vydají na fotoprocházku po Karlových Varech. Pořadatelé mysleli i na nejmenší diváky a do programu zařadili filmy a doprovodné akce pro děti a mládež. Chybět nebudou ani nejrůznější hry a soutěže. Filmový svátek vyvrcholí představením Divadla Járy Cimrmana, na nějž bude možné vyhrát v průběhu festivalu volné lístky.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 9. 2017 - 14:29