Domů Aktuality Vyhrajte jízdenky na parní vlak. Pojede během Dne železnice

Vyhrajte jízdenky na parní vlak. Pojede během Dne železnice

​Karlovarský kraj a společnost České dráhy vyhlašují soutěž o 80 jízdenek na zvláštní vlak tažený parní lokomotivou, který pojede v sobotu 30. září 2017 z Karlových Varů do Mariánských Lázní. Svezení vlakem je součástí oslav regionálního Dne železnice pořádaného v sobotu 30. září pod záštitou ministra dopravy Dana Ťoka a hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové. Zájemcům o lístky postačí do středy 20. září správně zodpovědět tři soutěžní otázky.

„Do Mariánských Lázní, kde proběhnou hlavní oslavy regionálního Dne železnice, se mohou účastníci akce svézt z Karlových Varů zvláštním vlakem, v jehož čele bude parní lokomotiva. A právě pro všechny malé i velké obdivovatele vlaků a železnic jsme vyhlásili soutěž o jízdenky. Ze správně zaslaných odpovědí vylosujeme čtyřicet výherců, z nichž každý může získat dvě jízdenky,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. S lístkem z parního vlaku získají všichni návštěvníci, a to nejen soutěžící, také zdarma vstup pro děti do 15 let do Parku Boheminium v Mariánských Lázních a dospělí poloviční slevu. Zámek Kynžvart zase nabídne držitelům jízdenky zdarma vstup pro děti do 12 let a poloviční slevu na vstup pro dospělé.

Soutěžní otázky 
jsou následující:

Jaká lokomotiva bude v čele zvláštního vlaku na Den železnice 30. září z Karlových Varů?
a) parní
b) motorová
c) elektrická

V Parku Boheminium v Mariánských Lázních můžete obdivovat:
a) obrazy známých českých malířů z přelomu století
b) výtvory regionálních řezbářů
c) miniatury významných českých památek 

Nejslavnějším majitelem zámku v Lázních Kynžvart byl v 19. století habsburský kancléř a kníže. Šlo o:
a) kancléře Kohla
b) kancléře Metternicha
c) kancléře Kerna

Odpovědi zašlete e-mailem i se svým telefonickým kontaktem do středy 20. září na e-mail: jana.lukasova@kr-karlovarsky.cz. Vylosované výherce budeme kontaktovat, jízdenky budou k vyzvednutí od pondělí 25. do středy 27. září na Krajském úřadě Karlovarského kraje, v budově A, v kanceláři č. 420 ve 4. patře. Zvláštní vlak vyjede v sobotu 30. září v 8 hodin ze stanice Karlovy Vary dolní nádraží, v 8:40 ze Sokolova, v 9:15 z Chebu, v 9:38 z Lázní Kynžvart a do Mariánských Lázní dorazí v 9:45. Zpět z Mariánských Lázní bude odjíždět v 16:35 hodin. 

Na místě bude účastníky akce čekat bohatý doprovodný program. Návštěvníci uvidí hned po příjezdu vystoupení dechového orchestru ZUŠ s mažoretkami. V prostoru železniční stanice si budou moci zajezdit v historické drezíně, či si prohlédnout zajímavou výstavu o historii železnice. V provozu se také představí historické autobusy a trolejbus, kterými se budou moci zájemci svézt po městě, do Parku Boheminium, nebo na zámek Kynžvart. V Boheminiu  se chystá ukázka výroby nového modelu hradu Loket. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 6. 9. 2017 - 12:58