Domů Aktuality Karlovarský kraj bude kreativním regionem

Karlovarský kraj bude kreativním regionem

Spolek PROTEBE live přichází s iniciativou, díky které by se měl kraj v budoucnu stát ještě více turisticky oblíbeným místem. Na vizi Kreativního regionu a Design parku se bude kromě Karlovarského kraje podílet také Karlovarská agentura rozvoje podnikání či město Karlovy Vary a Cheb. 

​Občanská iniciativa PROTEBE live představila záměr, který nabízí Karlovarskému kraji jako kreativnímu regionu potenciál stát se jedním z nejoblíbenějších a turisticky nejnavštěvovanějších lokalit v České republice, místem s vysokou životní úrovní a spokojeností jeho obyvatel. Pro nové generace lidí přestane být odchod z regionu nezbytnou podmínkou osobního rozvoje a úspěchu. Vize spočívá v kreativních přístupech k řešení problémů a v inovacích v oblasti podnikání, služeb veřejné správy či ve vzdělávání.

„Proběhlo již například jednání s vedením hotelu Thermal, se kterým jsme diskutovali o využití prostoru nad bazénem. Mohly by se tam konat výstavy, workshopy či veřejné diskuze. Tento záměr je Karlovarský kraj připraven podpořit,“ uvedl krajský radní Josef Janů. Současně spolek přichází také s návrhem Design parku, tedy místa mezioborových setkávání podnikatelů, veřejné správy, akademické sféry a expertů určeného pro širokou veřejnost.

Vize Kreativního regionu má částečnou oporu i v Regionální inovační strategii Karlovarského kraje. Dílčí činnosti budou moci být podpořeny v rámci projektu Smart Akcelerátor, který je jedním z nástrojů na realizaci této strategie. Myšlenka Kreativního regionu bude rovněž navržena jako jedno z opatření pro další Akční plán Strategie hospodářské restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 30. 8. 2017 - 12:28