Domů Aktuality Zájemci o kotlíkové dotace už si připravují elektronické žádosti

Zájemci o kotlíkové dotace už si připravují elektronické žádosti

​Více než dvě stovky zájemců si dosud vyzkoušely nový elektronický systém, v rámci kterého bude Karlovarský kraj přijímat registrace žadatelů o kotlíkové dotace. Ti si mohou elektronicky žádost předpřipravit a 30. srpna přesně od 14 hodin odeslat. Zajistí si tím pořadí, další potřebné dokumenty pak mohou doručit na krajských úřad do následujících deseti pracovních dnů.

Systém příjmu žádostí prošel v uplynulých dnech úspěšně zátěžovým testem.„Potřebovali jsme si ověřit, že program nápor vydrží, proto se zapojili úředníci krajského úřadu a zkusili vyplnit jednoduchý formulář. Nyní je systém v provozu pro všechny, kteří si chtějí předem žádost připravit,“ uvedl Josef Janů, krajský radní pro regionální rozvoj, projektové řízení a informatiku.

Kraj spustil první výzvu druhé vlny kotlíkových dotací jako první v republice. Připravil pro zájemce také sérii informačních seminářů po celém regionu, aby lidé měli co nejvíce potřebných informací. O fungování elektronického systému kraj informoval také starosty, na které by se obyvatelé měst a obcí případně obraceli.
 
Dotace mohou tentokrát žadatelé získat k výměně kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel, kotel pouze na biomasu s ručním nebo s automatickým přikládáním nebo za tepelné čerpadlo. Na výměnu 700 kotlů má kraj pro žadatele připraveny 64 miliony korun, jednotlivá dotace může podle typu pořízeného kotle dosáhnout až 120 tisíc korun. Elektronický formulář k podání žádosti je k nalezení
na internetových stránkách pro kotlíkové dotace Karlovarského kraje.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 8. 2017 - 09:34