Domů Aktuality ​Děti malovaly oblíbená místa v Karlovarském kraji

​Děti malovaly oblíbená místa v Karlovarském kraji

​Výtvarná soutěž, kterou před prázdninami vyhlásila hejtmanka Jana Vildumetzová, děti nadchla. Na téma „Moje nejoblíbenější místo v Karlovarském kraji“ vytvořily celkem 186 prací. Ředitele Galerie umění Karlovy Vary Jana Samce dnes čekal velice náročný úkol, a sice vybrat ty nejlepší.

Soutěž probíhala od 1. května do 30. června tohoto roku. Děti měly podle zadání ztvárnit místo, které se jim líbí, kde se cítí dobře a kam se rády často vrací. Fantazii se rozhodně meze nekladly, a tak mohly využít libovolné výtvarné techniky. O tom, že je v našem regionu bezpočet krásných míst, svědčil i vysoký počet přihlášených prací. Nejčastěji děti malovaly tryskající Vřídlo, malebný hrad Loket nebo hrad v Chebu s mohutnou černou věží. Mezi došlými pracemi dominovaly obrázky a nechyběly ani povedené fotografie.

Soutěžilo se celkem ve dvou věkových kategoriích, přičemž z každé kategorie ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec vybíral tři nejlepší práce. „Hodnocení bylo velmi náročné, přišla celá řada vynikajících děl. Ocenil jsem individuální přístup nejen k obecně známým námětům, ale i k těm, které jsou méně často zobrazovány. Důležitá pro mne byla vlastní invence autora bez vlivu dospělého,“ uvedl Jan Samec.

Autoři vítězných prací se mohou těšit na pěkné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů a MP3 přehrávačů. Ty budou dětem slavnostně předány z rukou hejtmanky Jany Vildumetzové během září.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 9. 8. 2017 - 16:23