Domů Aktuality ​Dnes začíná Mezinárodní filmový festival

​Dnes začíná Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech vrcholí přípravy na 52. ročník filmového festivalu. Těšit se můžete na bohatou filmovou projekci, slavné tvůrce a herce a pestrý doprovodný program. Jedním z hlavních partnerů akce, která bude probíhat až do 8. července, je Karlovarský kraj.

​Karlovarský festival letos uvede 170 filmů z celého světa. Jednou z ohlášených hvězd tohoto ročníku bude americký herec, scenárista, režisér, producent a letošní držitel Oscara a Zlatého glóbu Casey Affleck, který převezme Cenu prezidenta festivalu. Tu obdrží také další vzácný host, a to americká herečka Uma Thurman. Obě osobnosti pozdraví diváky dnes po 17 hodině na červeném koberci před hotelem Thermal, kde se uskuteční slavnostní zahájení festivalu.
 
Po červeném koberci se projde i americký hudební skladatel James Newton Howard, který večer obdrží Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Howard vystoupí také během slavnostního, veřejně přístupného koncertu před hotelem Thermal, kde ve světové premiéře oddiriguje provedení části své hudby k fantasy Fantastická zvířata a kde je najít.  Na stejném koncertě, který začíná ve 22:45 hodin, se dále představí americký dirigent Carl Davis. Pod jeho vedením zazní v podání Českého národního symfonického orchestru především melodie z filmových bondovek. Po koncertě přijde na řadu tradiční ohňostroj.

Více informací o programu najdete na internetových stránkách festivalu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 30. 6. 2017 - 13:55