Domů Aktuality Přijďte nasát filmovou atmosféru do foyer krajského úřadu

Přijďte nasát filmovou atmosféru do foyer krajského úřadu

​Ve foyer Krajského úřadu Karlovarského kraje můžete od 28. června až do 31. července  zhlédnout výstavu vášnivého amatérského fotografa a sběratele autogramů slavných osobností Vladimíra Zábranského. Výstava mapuje Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary od roku 1968 až po současnost.

„Do zahájení filmového festivalu zbývají už jen dva dny a my se již nyní můžeme prostřednictvím této výstavy přesunout do centra dění a nasát jedinečnou atmosféru, která v Karlových Varech každoročně panuje. Díky fotografiím pana Zábranského si lze udělat krásnou představu o tom, které významné osobnosti festival v minulých letech navštívily. Obdivuji jeho zapálení a pevně věřím, že výstava přiláká do foyer krajského úřadu mnoho návštěvníků,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během slavnostní vernisáže.

Dnes již bývalý učitel a zástupce ředitele Základní školy v Horním Slavkově začal fotit filmový festival, když mu bylo dvacet čtyři let. Tehdy pořizoval snímky na východoněmecký fotoaparát značky Penti bez blesku. Od té doby nevynechal žádný ročník festivalu a s fotografováním známých osobností mu pomáhá i jeho rodina. Kromě neuvěřitelné sbírky fotografií českých i zahraničních hostů dokázal Vladimír Zábranský k téměř každé fotografii pořídit autogram dané osoby. Výstava obsahuje okolo jedenácti panelů, přičemž jeden je věnován autorovi a zbylé mapují festival v konkrétních časových rozmezích.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 6. 2017 - 10:03