Domů Aktuality Školáci se učili, jak zdravě jíst

Školáci se učili, jak zdravě jíst

​​Žáci pátých ročníků Základní školy Karlovy Vary v Truhlářské ulici se zapojili do projektu s názvem "Putování za zdravým jídlem". V samotném závěru školního roku pro ně připravili tuto preventivní akci pracovníci Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje.

Cílem projektu bylo zlepšit znalosti dětí mladšího věku o správné výživě a motivovat je ke zdravému životnímu stylu. Formou skupinové soutěžní hry se žáci během dvouhodinového bloku seznámili s výživovou pyramidou, se zdraví prospěšnými i nevhodnými potravinami, s riziky spojenými s různými stravovacími návyky. „Děti se naučily sestavovat kaloricky vyvážený jídelníček, který odpovídá jejich věku. Hlavním přínosem pro ně byly názorné pomůcky a diskuse s lektorkami," shrnula Lenka Buřičová, třídní učitelka třídy 5.B.

Žáci v
průběhu svého „putování“ získávali body za správné odpovědi a provedené úkoly. Po závěrečném přepočítání bodů sice zvítězil pouze jeden tým, ale za podané výkony si odměnu zasloužili všichni. Akcí byli nadšeni nejen žáci, ale i vedení školy, které plánuje rozšíření projektu v příštím školním roce i pro děti třetích a čtvrtých tříd.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 22. 6. 2017 - 14:19