Domů Aktuality Potvrzeno. Nejdecký REHOS si drží vysokou úroveň péče

Potvrzeno. Nejdecký REHOS si drží vysokou úroveň péče

​​Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče - REHOS Nejdek získalo takzvanou reakreditaci pro kvalitu a bezpečnost poskytovaných služeb. Potvrdila se tak úroveň, kterou si zařízení dlouhodobě drží.


Akreditační proces není jednoduchý, přesto Spojená akreditační komise shledala, že REHOS Nejdek dostál všem požadavkům akreditačních standardů. „Akreditační standardy, které musíme splňovat, obsahují všechny související legislativní požadavky vyplývající ze zákona o zdravotnických službách. Jsou zpřesněny požadavky v oblasti nakládání s léčivy, naplňování práv pacientů a jejich edukace v oblasti nutriční péče a léčebné rehabilitace a technické vybavení.  Jde především o neustálé hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb.  V zařízení poskytujícím následnou a dlouhodobou péči, kam většina pacientů přichází s určitým fyzickým či psychickým hendikepem, je míra závislosti těchto pacientů na správně řízené a prováděné péči vyšší než u akutní péče. Jde nám o to, aby spokojenost pacientů byla na nejvyšší možné úrovni,“ uvedla ředitelka REHOS Nejdek Olga Pištejová.

Dobrou zprávu ohledně opětovného udělení akreditace uvítal i Karlovarský kraj. „Velmi mě těší, že REHOS Nejdek opakovaně prokázal kvalitu nabízených služeb. Je to skvělý signál především pro rodiny těžce nemocných, že je o jejich nejbližší dobře postaráno. Kvalita práce kolegyň a kolegů v této organizaci byla vždy vynikající, a tak nepřekvapí, že se právě v areálu REHOSU buduje z prostředků kraje nový pavilon hospicové péče, který poskytne špičkovou péči pro pacienty na dalších dvanácti lůžkách,“ dodal krajský radní Jan Bureš. 
Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče – REHOS Nejdek má v současnosti kapacitu 80 lůžek typu zdravotního a paliativního. Péči o pacienty zajišťuje 68 zaměstnanců.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 25. 5. 2017 - 15:11