Domů Aktuality Hejtmanka navštívila Nový Kostel na Chebsku

Hejtmanka navštívila Nový Kostel na Chebsku

​Do školy, místní prodejny i na obecní úřad zavítala při své pracovní cestě do Nového Kostela hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. V obci ji srdečně přivítal starosta Oto Teuber a členové zastupitelstva obce.


V doprovodu starosty a zastupitelů si hejtmanka prohlédla mateřskou a základní školu a ocenila, že obec o obě zařízení pečuje a postupně je zvelebuje. Společně s pedagogy hovořili především o malotřídních školách na venkově, které se obce snaží podporovat, aby děti od útlého věku nemusely dojíždět do mateřských a základních škol. „V současnosti máme v mateřské škole 25 dětí a v základní škole celkem 22 dětí. Obec financuje chod škol částkou okolo 500 tisíc ročně,“ vysvětlil starosta Oto Teuber.

Hejtmanka Jana Vildumetzová podpořila obec v její snaze udržet školy v místě, zvlášť proto, že kromě výuky nabízí dětem zajímavé volnočasové aktivity. „V menších obcích navíc mají školy jednu z hlavních rolí v organizaci kulturního a společenského života,“ dodala. Malí předškoláci a školáci se představili v krásných vystoupeních, za něž je hejtmanka odměnila sladkostmi.

Zamířila také do prodejny, kterou provozuje sama obec, aby především starší občané nemuseli pro každou zapomenutou drobnost jezdit do vzdálenějších měst. Prodejna je ekonomicky soběstačná, nabízí veškerý potřebný sortiment a lidé si ji velmi oblíbili.
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 18. 5. 2017 - 23:33