Domů Aktuality Karlovarský kraj se zapojí do projektu Obědy do škol

Karlovarský kraj se zapojí do projektu Obědy do škol

​Stravování ve školních jídelnách představuje pro rodinný rozpočet značnou zátěž a často se stává, že rodiče nemohou své děti posílat na obědy. Pomoci by měl projekt Obědy do škol, do kterého se nyní chce zapojit Karlovarský kraj. Jeho cílem je zabezpečit bezplatné školní stravování u dětí ze sociálně slabých rodin. Podle odhadů by podporu mohlo využít až 620 dětí z našeho regionu.

O zapojení do projektu projevilo zájem 25 mateřských a základních škol. Celkové náklady jsou vyčísleny na 3,3 milionu korun, přičemž projekt je ze 100 procent financován z prostředků Operačního programu potravinové a materiální pomoci a státního rozpočtu. Karlovarský kraj jej předfinancuje.

Aby nedošlo k případnému zneužití poskytované pomoci, žadatelé budou muset splnit přísné podmínky. „Projekt by měl fungovat tak, že rodiče musí doložit potvrzení, že se jejich rodina nachází v hmotné nouzi.To jim vydá příslušný úřad práce. Dítě pak musí mít pravidelnou docházku a obědy musí sníst přímo ve škole, nikoliv je odnášet domů,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Bradáč.

Projekt by měl začít fungovat již od příštího školního roku. Konečný počet dětí, které na podporu dosáhnou, však bude záviset na tom, zda jejich zákonní zástupci dodají školám potřebná potvrzení z úřadu práce.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 15. 5. 2017 - 13:01