Domů Aktuality Karlovarská nemocnice získala akreditaci pro vzdělávání v oboru intenzivní medicíny

Karlovarská nemocnice získala akreditaci pro vzdělávání v oboru intenzivní medicíny

Akreditaci pro vzdělávání lékařů v oboru "Intenzivní medicína” získalo Oddělení anesteziologie resuscitace a intenzivní medicíny (OARIM) Nemocnice v Karlových Varech. Čerstvé rozhodnutí ministerstva zdravotnictví tak potvrdilo, že oddělení splňuje všechna potřebná kritéria a díky tomu může vzdělávat lékaře nejen v základním oboru, ale i ve specializovaném oboru "Intenzivní medicína”.
​"Karlovarská krajská nemocnice bude v Karlových Varech vzdělávat především své lékaře, ale stáže nabídneme i lékařům ve specializační přípravě z jiných nemocnic, které nejsou akreditované pro obor intenzivní medicíny," uvedl generální ředitel KKN Josef März, podle kterého je získání akreditace jen dalším potvrzení kvality práce nejen lékařů, sester a dalších pracovníků tohoto oddělení, ale i dalších spolupracujících oborů, laboratoří a podobně. Právě komplexnost péče a služeb je jedním z klíčových faktorů k získání této akreditace.

Jak uvedl krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš, díky akreditaci nebudou muset stávající a případně noví lékaři z karlovarské nemocnice absolvovat specializační vzdělávání jinde. "Je to velká výhoda, protože lékaři nemusejí ztrácet čas přesuny za vzděláváním a mají jistotu, že je v plné kvalitě mohou absolvovat přímo v karlovarské nemocnici. Navíc je to i hospodárnější, nemocnice nebude muset vydávat peníze za stáže svých lékařů v jiných zařízeních. Jsem pyšný, že se tato akreditace nemocnici povedla," dodal Jan Bureš.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 28. 4. 2017 - 08:36