Domů Aktuality Karlovarský kraj opět přispěje na obnovu venkova

Karlovarský kraj opět přispěje na obnovu venkova

​Celkem 10,3 milionů korun rozdělí letos kraj malým obcím v rámci Programu obnovy venkova. Krajské zastupitelstvo na svém posledním jednání schválilo více než 70 podaných žádostí. Kromě toho kraj v současné době vyhlásil i druhé kolo dotačního programu, v němž je pro obce připraveno dalších 1,1 milionu korun.
 
​Obce do dvou tisíc obyvatel mohly žádosti podávat během ledna a února letošního roku. Dotace získaly například na obnovu a údržbu venkovské zástavby, na úpravu veřejných prostranství a zeleně nebo na rekonstrukci a výstavbu místních komunikací či veřejného osvětlení. „Karlovarský kraj tímto programem podporuje zlepšování života na venkově a dává tak šanci především nejmenším obcím, které nedosáhnou na prostředky z ostatních programů. Maximální výše dotace činí 100 až 170 tisíc korun dle počtu obyvatel a obce získají příspěvek až do výše poloviny svých nákladů na realizovanou akci. O něco více, až 60 procent, může Karlovarský kraj podle pravidel uhradit těm obcím, které v loňském roce obdržely některá z ocenění v soutěži Vesnice roku,“ uvedl krajský radní Josef Janů.

Dotaci získala například obec Poustka na rekonstrukci místních komunikací, město Abertamy na opravu hřbitova či Josefov na výměnu autobusových zastávek. O dalších 1,1 milionu korun z krajského rozpočtu, určených především na obnovu a údržbu mateřských škol, budou moci obce do dvou tisíc obyvatel žádat v druhém kole Programu obnovy venkova. Žádosti mohou podávat od 26. dubna do 15. května na podatelně krajského úřadu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 27. 4. 2017 - 08:59