Domů Aktuality ​Ve Varech proběhlo vyhodnocení soutěže Škola udržitelného rozvoje

​Ve Varech proběhlo vyhodnocení soutěže Škola udržitelného rozvoje

Na krajském úřadě v minulém týdnu udělili zástupci Karlovarského kraje titul Škola udržitelného rozvoje. Celkem 33 škol, které se soutěže zúčastnily, obdrželo certifikáty a první tři umístěné také finanční dary. Ocenění se uskutečnilo v rámci šestého setkání koordinátorů environmentální výchovy Karlovarského kraje.
​Do soutěže, jejímž cílem je podpora rozvoje environmentální výchovy ve školách v Karlovarském kraji, se přihlásilo 39 příspěvkových organizací. Podmínkou pro udělení titulu bylo vyplnění dotazníku k hodnocení aktivit školy v oblasti výchovy k udržitelnému rozvoji. Ten odeslalo 33 z nich (2 mateřské, 16 základních, 4 mateřské a základní školy, 10 středních a 1 základní a střední škola). Školy hodnotil Klub ekologické výchovy a odbor životního prostředí a zemědělství ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu.

V soutěži o titul Škola udržitelného rozvoje Karlovarského kraje na období let 2017 – 2019 první místo obdržela 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského. Na druhé pozici se umístila Základní škola Karlovy Vary, Konečná a na třetí Základní škola Sokolov, Běžecká. Certifikáty a finanční dary školám předali krajští radní Jaroslav Bradáč a Karel Jakobec. „Environmentální výchova je na školách velmi důležitá. Vážím si všech, kterým není udržitelný rozvoj lhostejný a zabývají se touto prací nejen jako zaměstnáním,“ uvedl Jaroslav Bradáč.

Koordinátoři environmentální výchovy a ředitelé i učitelé škol dále jednali o přírodním a kulturním dědictví Karlovarského kraje, o udržitelném turismu nebo o programech vyhlašovaných Českou společností ornitologickou. Šesté setkání se konalo u příležitosti Mezinárodního roku udržitelného turismu s programy UNESCO.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 10. 4. 2017 - 12:14