Domů Aktuality Inaugurační let oficiálně zahájil provoz na trase Düsseldorf - Karlovy Vary

Inaugurační let oficiálně zahájil provoz na trase Düsseldorf - Karlovy Vary

​Přesně podle letového řádu přistálo včera ve 20.15 letadlo Boeing 737-700 společnosti Germania na karlovarském letišti. Oficiálně se tím zahájil provoz pravidelné letecké linky Düsseldorf - Karlovy Vary.



Cestující přivítala na karlovarském letišti vodní slavobrána a dostali drobné dárky. Na palubě letadla přicestovala na pozvání hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové, primátora Karlových Varů Petra Kulhánka a agentury CzechTourism skupina novinářů a zástupců politické a obchodní reprezentace ze spolkové země Severní Porýní Vestfálsko, doprovázená konzulem České republiky v Düsseldorfu Robertem Otepkou. 

„Zavedení tohoto nového leteckého spojení znamená významný mezník pro další rozvoj našeho regionu a letiště Karlovy Vary. Vzdálenost regionů se zkrátila na jednu hodinu a deset minut, proto věříme, že i tato skutečnost bude impulsem pro rozšíření jak turistické, tak obchodní výměny mezi Karlovarským krajem a spolkovou zemí Severní Porýní Vestfálsko,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. 

„Naše letecké spojení je zaměřeno zejména na zákazníky, žijící v západní části Německa a poblíž holandských hranic, kteří tak mají ideální možnost poznat oblast západních Čech a lázeňského trojúhelníku. Je vhodné jak pro návštěvníky, kteří chtějí spojit wellness, kulturu či turistiku, tak i pro ty, kteří by chtěli svůj pobyt využít pro načerpání sil a regeneraci v tradičních lázních,“ řekla Daniela Pilz, ředitelka Tour Operator prodejů společnosti Germania. Ve srovnání s časově náročnou pozemní dopravou autobusem je let z Düsseldorfu podstatně kratší. Po provedení všech nezbytnýc
h úkonů pozemního odbavení a nastoupení cestujících na trase Karlovy Vary – Düsseldorf odletělo letadlo zpět do Düsseldorfu. 

Karlovarský kraj plánuje v budoucnu usilovat o mnohem větší využití kapacity mezinárodního letiště v Karlových Varech. „Další plánovanou novinkou je zprovoznění linky do Tel Avivu, ale máme zájem obnovit také pravidelné lety mezi Moskvou a Karlovými Vary a přímé letecké spojení mezi Sverdlovskou oblastí a Karlovarským krajem, abychom opětovně umožnili návštěvníkům a lázeňským hostům z těchto oblastí pobývat v našem regionu a objevovat jeho krásy,“ uzavřel náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Lety mezi Düsseldorfem a Karlovými Vary budou provozovány dvakrát týdně letadly typu Boeing 737-700 nebo Airbus 319 o kapacitě celkem 148 – 150 míst v ekonomické konfiguraci podle letového řádu uvedeného na stránkách letiště. Ceny jednosměrných letenek začínají na pouhých 49 € včetně všech poplatků. Letenky je možné zakoupit na stránkách letecké společnosti nebo prostřednictvím cestovních kanceláří a agentur.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 31. 3. 2017 - 13:47