Domů Aktuality Na Chebsku byla potvrzena další dvě ohniska ptačí chřipky

Na Chebsku byla potvrzena další dvě ohniska ptačí chřipky

​V Karlovarském kraji byla podle informací Státní veterinární správy potvrzena již tři ohniska ptačí chřipky. K Božíčanům nyní přibyla Poustka a Klest. V obou komerčních chovech je dohromady téměř 35 tisíc kusů drůbeže.

​Žádost o součinnost při provádění záchranných a likvidačních prací v souvislosti s výskytem takzvané ptačí chřipky obdrželi hasiči v úterý dopoledne od Krajské veterinární správy. Likvidaci obou chovů provedou veterináři přímo v místě ohnisek. Už nyní jsou chovy uzavřené, technika hasičů bude na místo zásahu najíždět ve středu po zasedání krizového štábu obce s rozšířenou působností Cheb. Samotná likvidace drůbeže bude provedena ve čtvrtek a v pátek. Během zítřka budou informováni starostové obcí v ochranné a dozorové zóně o nařízení veterinářů, podle kterého se bude provádět evidence drůbeže v malochovech v tříkilometrové ochranné zóně.

Kromě těchto dvou ohnisek Státní veterinární správa potvrdila už o víkendu jedno ohnisko v malochovu v Božičanech na Karlovarsku. Jednalo se o zhruba tři desítky kusů drůbeže, jejichž likvidace byla provedena bez součinnosti hasičů.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 28. 2. 2017 - 14:34