Domů Aktuality Výluka v Chodově zastaví provoz vlaků

Výluka v Chodově zastaví provoz vlaků

Z důvodu modernizace kolejiště, výstavby podchodu a nových nástupišť zahájila dnes Správa železniční dopravní cesty rozsáhlou výluku v železniční stanici Chodov. Výluka potrvá až do 19. června 2017. Provoz přes stanici Chodov a úseky do Nového Sedla a Nové Role budou zcela přerušeny.
​České dráhy připravily výlukový jízdní řád, podle kterého budou jezdit vlakové spoje i náhradní autobusová doprava. Všechny vlaky na trati 140 mezi Chebem a Karlovými Vary pojedou po odklonové trase mimo železniční stanici Chodov. Rychlíky v obou směrech zastaví mimořádně ve stanici Nové Sedlo. Na trase mezi Chodovem a Novým Sedlem budou cestující přepravováni autobusy náhradní dopravy. Tu České dráhy zavedou i na trati 144 (Loket - Nová Role) v úseku Nové Sedlo - Nová Role. Zastávkami náhradní autobusové dopravy jsou Nové Sedlo (před staniční budovou), Chodov (autobusová zastávka "Chodov závodní klub"), autobusové zastávky v Mírové a v Božíčanech a Nová Role (před staniční budovou).

Cestující bez platné jízdenky mají povinnost si ji u řidiče autobusu pro úsek Chodov - Nové Sedlo zakoupit. Pasažéři z Chodova pokračující v jízdě přes Nové Sedlo dále vlakem směr Karlovy Vary, Cheb nebo Loket budou odbaveni ve vlaku u průvodčího a cena jízdenky zakoupená v autobuse bude odečtena. České dráhy se na cestující obracejí s prosbou, aby upřednostnili nákup jízdních dokladů v předprodeji u kterékoliv pokladní přepážky ČD, on-line přes eShop ČD nebo v mobilní aplikaci Můj vlak. Pokladní přepážka v železniční stanici Chodov bude od 1. března do 18. června 2017 otevřena pouze v pondělí.

 Výlukový jízdní řád (360,98 KB, PDF)
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 27. 2. 2017 - 08:52