Domů Aktuality Kraj podpoří maraton zdravých a handicapovaných cyklistů

Kraj podpoří maraton zdravých a handicapovaných cyklistů

​Karlovarským krajem povede opět trasa handy cyklo maratonu, benefiční jízdy, které se zúčastní zdraví i handicapovaná cyklisté. Zároveň se kraj zapojí do týdne sportu, prevence a integrace s podtitulem "S Cestou za snem okolo měst". Hejtmanka Jana VIldumetzová se na tom domluvila s organizátorem akcí a zástupcem spolku Cesta za snem Heřmanem Volfem s tím, že na těchto aktivitách by se mohly podílet i další kraje.

Handy cyklo maraton je podle organizátorů nejdelším cyklistickým maratonem ve střední Evropě, protíná všech 14 krajů ČR. Společně ho absolvují vozíčkáři, nevidomí a další zájemci. „Cílem projektu je ukázat, že sport je pro každého, bez rozdílů a že naše společnost může fungovat jako tým – spolupracovat, komunikovat, učit se jeden od druhého,“ uvedl Heřman Volf. Akce se bude konat od 1. do 5. srpna 2017, průjezdním bodem v Karlovarském kraji bude Bečov nad Teplou. „Velmi rádi účastníky akce v našem kraji přivítáme a již dnes se na ně moc těšíme,“ dodala hejtmanka Jana Vildumetzová.

Další aktivitou spolku Cesta za snem​ bude akce „S cestou za snem okolo měst“ v týdnu od 26. května do 4. června 2017. „Účastníci mohou vyjet na kolech, bruslích či jinak a v praxi prezentovat bezpečný pohyb, navíc s aplikací EPP Nadace ČEZ, kdy svým pohybem pomohou získat finance vybraným lidem s postižením,“ vysvětlil Heřman Volf. Nejvíce by organizátoři stáli o zapojení škol v jednotlivých krajích, školní třídy se navíc mohou dostat do slosování o zajímavé ceny, jako je počítač, fotoaparát nebo akční kamera.

Vrcholem projektu se stane festival sportu Praha v pohybu s Českou pojišťovnou 24. června 2016, Žluté Lázně - jehož součástí je finální „Okolo Prahy napříč handicapy“ – cyklojízda okolo hlavního města. 

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 24. 2. 2017 - 08:14