Domů Aktuality Na zámku v Ostrově se bude mluvit o obnově památek

Na zámku v Ostrově se bude mluvit o obnově památek

​Spolek pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska pořádá ve spolupráci s Domem kultury Ostrov ve čtvrtek 23. února první ročník konference s názvem „Péče o památky a krajinu v Karlovarském kraji“. Nad akcí převzala záštitu náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Smyslem setkání je prezentovat veřejnosti ukázky příkladné péče o kulturní dědictví regionu a představit vybrané projekty a jejich iniciátory. V programu zazní přednášky například na téma obnovy významných sakrálních staveb, rozsáhlých rekonstrukcí hradů a zámků či zpřístupňování hornických památek. Posluchači se také dozví informace o významných archeologických výzkumech a zajímavých nálezech v našem regionu. Smutnější částí bude povídání o bývalém komunistickém pracovním táboře nebo revitalizaci zdevastovaného hřbitova.

Mezi přednášejícími budou pracovníci regionálních muzeí a dalších odborných institucí, starostové obcí, zástupci nejrůznějších spolků a majitelé památkových objektů. Konference je tematicky zaměřena především na regionální památky a památkou péči, její význam však jistě přesahuje i do oblasti cestovního ruchu, pro který je záchrana a obnova kulturního dědictví důležitým aspektem rozvoje. Vstup na akci, která začíná v 10 hodin dopoledne, je volný.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 22. 2. 2017 - 11:02