Domů Aktuality Cheb bude po roce opět patřit maskám

Cheb bude po roce opět patřit maskám

​V sobotu 25. února se již potřinácté vydá na svoji cestu historickým Chebem pestrý masopustní průvod. Na akci jsou zváni všichni, kteří se rádi baví a chtějí si zavzpomínat na staré tradice. A jaké bude letošní téma? Vítány budou všechny masky, hlavně pak bubáci, hastrmani a víly. Fantazii se meze nekladou.

Sraz účastníků průvodu je ve 13:45 hodin u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuku muziky i jiného rozpustilého rachocení a lomození vyrazí na svoji cestu městem ve 14 hodin. Během ní neporuší staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, dostanou odměnu v podobě koblih. Průvod zakončí svojí cestu před muzeem, kde bude tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K obveselení bude po celé sobotní odpoledne vyhrávat v muzeu kapela Kartáč. Návštěvníci se mimo jiné mohou těšit na všelijaké masopustní dobroty. Více informací se dočtete na internetových stránkách Muzea Cheb.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 20. 2. 2017 - 13:42