Domů Aktuality Karlovarský kraj zabodoval v turistické anketě

Karlovarský kraj zabodoval v turistické anketě

​Na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze byly včera slavnostně vyhlášeny výsledky internetové ankety „Kraj mého srdce 2016“. Karlovarský kraj se stal vítězem jedné z deseti kategorií. Cenu převzala náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Tradiční anketu, která se letos konala již popáté, pořádá redakce KAM po Česku ve spolupráci s veletržní společností INCHEBA EXPO PRAHA. Svým oblíbeným turistickým regionům dávali lidé hlasy v deseti kategoriích, přičemž absolutním vítězem kategorie „Lázně, lázeňství, wellness“ se stal právě Karlovarský kraj.

„Mám velikou radost z toho, že jsme zvítězili v jedné z vyhlašovaných kategorií. Není to ovšem jen lázeňství, se kterým je náš region neodmyslitelně spjat. Ráda bych připomněla, že ačkoliv patříme mezi nejmenší české kraje, co do počtu kulturních a přírodních krás se řadíme k těm nejbohatším,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Celkově se ankety zúčastnilo 15 493 osob, z toho 9 873 jako hlasujících. Dlouhodobým smyslem ankety je posilovat povědomí hlasujících o nabídce konkrétních krajů a tím podporovat domácí cestovní ruch. Záštitu nad akcí převzala Asociace krajů České republiky.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 17. 2. 2017 - 14:32