Domů Aktuality Dalovičtí studenti hostí zahraniční stážisty

Dalovičtí studenti hostí zahraniční stážisty

​Na Střední logistickou školu v Dalovicích v tomto týdnu zavítala skupina vysokoškoláků ze sedmi různých koutů světa. Stala se tak další školou, do níž stážisti zamířili v rámci mezinárodního projektu EDISON. Akci pořádá studentská organizace AIESEC a zaštituje ji Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy ČR.
​Studenti z Peru, Indonésie, Gruzie, Číny, Singapuru, Brazílie a Malajsie přijeli do České republiky, aby poznali život a kulturu naší země a také seznámili žáky hostitelské školy se zvyky a tradicemi míst, odkud pocházejí. Stážisté každý den absolvují pět vyučovacích hodin v různých předmětech i třídách, přičemž veškerá komunikace během výuky i mimoškolních aktivit probíhá v cizím jazyce. Zahraniční týden poté zakončí celodenní společný projektový den.

Vizí projektu EDISON je tolerance a příznivé soužití české společnosti s různými kulturami a národy, a to na základě jejich porozumění a omezení předsudků a stereotypů. Díky multikulturní atmosféře projekt oživuje výuku, zvyšuje zájem o vzdělávání a učí mladé lidi nebát se odlišného. Příležitost orientovat se v mezinárodním prostředí mají díky AIESECu, který je největší studenty řízenou organizací na světě.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 15. 2. 2017 - 11:52