Domů Aktuality Kraj bude pokračovat v obnově poničených silnic

Kraj bude pokračovat v obnově poničených silnic

​Cestování po komunikacích v regionu by mělo být zase o něco bezpečnější. Rada Karlovarského kraje na svém minulém zasedání odsouhlasila zadání veřejných zakázek na modernizaci úseků silnic číslo II/198 a III/2206. Na realizaci staveb chce využít dotace z fondů Evropské unie.

„Karlovarský kraj má připraveny projekty v celkové hodnotě 1,6 miliardy korun. V letošním roce bychom rádi začali s opravou úseků silnic číslo II/198 a III/2206, a to za více než 300 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Řidiči by měli počítat s dopravními omezeními na silnici číslo II/198, a to konkrétně mezi Bochovem a Kozlovem, Kojšovicemi a Toužimí a v Horním Kramolíně. Opravy budou stát téměř 200 milionů korun a Karlovarský kraj na ně chce získat finanční prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu.

S přispěním Integrovaného regionálního operačního programu by měla být v rámci Integrovaného plánu rozvoje území Karlovy Vary opravena také silnice číslo III/2206 z Děpoltovic do Fojtova a průtah Fojtovem. Obě akce jsou součástí šesti samostatných na sebe navazujících stavebních projektů za zhruba 115 milionů korun.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 14. 2. 2017 - 09:07