Domů Aktuality Soutěž Stavby Karlovarského kraje vstupuje do 17. ročníku

Soutěž Stavby Karlovarského kraje vstupuje do 17. ročníku

​V rámci Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje 2017 se již tradičně uskuteční soutěž o nejlepší stavby a projekty v regionu. Záštitu nad akcí, kterou každoročně pořádá Regionální stavební sdružení Karlovy Vary, převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

Během uplynulých šestnácti ročníků se v soutěži prezentovalo 445 staveb včetně projektů. „Naší snahou je, aby se nejširší odborná i laická veřejnost seznámila s tím, jak je na tom stavebnictví v Karlovarském kraji, které nové stavby zde vznikly a které se připravují,“ uvedla Anna Vlášková, manažerka Regionálního stavebního sdružení.

Zájemci o účast v soutěži mohou přihlašovat nejenom stavby, které byly zkolaudovány a uvedeny do provozu v období od 1. ledna 2016 do 20. dubna 2017, ale také projekty staveb, architektonické a urbanistické studie připravované k realizaci během uplynulých pěti let. Přihlašovatelem stavby může být investor, architekt, projektant zhotovitel nebo její majitel. Informace k soutěži včetně přihlášky a podmínek soutěže jsou zveřejněny na internetových stránkách
Stavby Karlovarska.

Stavby vyhodnotí odborná porota, příležitost bude mít prostřednictvím internetu ale i široká veřejnost. Hlasování pro jednotlivé stavby a projekty bude probíhat od 15. května do 9. června 16 hodin. Zároveň bude možné na stejném webu hlasovat pro zachráněné památky regionu.





Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 13. 2. 2017 - 13:23