Domů Aktuality Statistici opět míří do domácností v regionu

Statistici opět míří do domácností v regionu

​Český statistický úřad zahájil každoroční šetření životních podmínek a příjmů domácností. Probíhat bude až do 28. května, a to i na území Karlovarského kraje. Nejvíce náhodně vybraných domácností osloví tazatelé v okrese Karlovy Vary, nejméně pak na Chebsku.

Cílem šetření, které probíhá formou osobního rozhovoru respondentů s tazateli, je získat aktuální data pro hodnocení sociální a ekonomické situace obyvatel. „V Karlovarském kraji odborně proškolení tazatelé kontaktují 273 domácností. Z toho 140 bytů letos navštívíme poprvé. Zbývající část se šetření zúčastní opakovaně,“ uvedla ředitelka Krajské správy Českého statistického úřadu v Karlových Varech Jaroslava Šenitková. 

Všichni pracovníci Českého statistického úřadu, kteří se podílejí na zjišťování a zpracování dat, jsou vázáni mlčenlivostí o šetřených skutečnostech. Tazatelé se respondentům prokazují průkazem, jejich identitu si můžete ověřit na webových stránkách Českého statistického úřadu. O šetření jsou rovněž informováni starostové dotčených měst a obcí i Policie ČR.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 13. 2. 2017 - 11:58