Domů Aktuality Fotbalisté získají nové bezpečnější branky

Fotbalisté získají nové bezpečnější branky

​Karlovarský kraj poskytne místním sportovním klubů dotaci na nákup bezpečných branek. Pokud příspěvek ve výši až 875 tisíc korun schválí krajské zastupitelstvo, objeví se na více než třiceti fotbalových hřištích v kraji nové branky.

​Dotaci od kraje získá Karlovarský krajský fotbalový svaz (KKFS), který nové branky nakoupí pro kluby hromadně. Jejich pořízení využije celkem 34 z 86 oslovených oddílů z Karlovarského kraje. Ostatní kluby buď již bezpečné branky mají, nebo nedisponují mládežnickou členskou základnou. Fotbalový svaz poskytne každému sportovnímu klubu dvě branky, dohromady jich tedy pořídí 70. Příspěvek od Karlovarského kraje pokryje nákup poloviny branek, na zbytku se bude podílet KKFS spolu s jednotlivými kluby. Cena jedné branky je okolo 25 tisíc korun, celkově budou tedy bezpečné branky stát 1,75 milionu korun.

„Karlovarský kraj jako jeden z mála v republice zatím nerealizoval projekt výměny fotbalových branek za takzvané „bezpečné branky“. Jedná se o certifikované hliníkové svařované branky o rozměru 5 x 2 metry, které mají kotvící bezpečnostní prvky, jsou lehké a nelze je převrhnout. Díky nim se zvýší bezpečnost hráčů na hřišti, a proto jsem velmi rád, že se do obměny i zapojily další fotbalové kluby,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč. Mezi ně patří nejen oddíly velkých měst, jako jsou FC Františkovy Lázně, 1. FC Karlovy Vary či Baník Sokolov, ale také například FK Jindřichovice, Sokol Útvina nebo FK Skalná.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 31. 1. 2017 - 12:34