Domů Aktuality Kvalita lázní v kraji se stále zvyšuje

Kvalita lázní v kraji se stále zvyšuje

​​Lepší služby a vyšší úroveň lázeňské léčebné péče nabízejí domácím i zahraničním hostům lázeňské hotely a zařízení v Karlovarském kraji. Příkladem toho je mimo jiné v současnosti nově rekonstruovaný jáchymovský hotel Radium Palace, který má za sebou přestavbu zdravotní, ubytovací i stravovací části. Obnova proběhla za pouhých 41 dní.

O tom, jak se stavebníci za šest týdnů od konce listopadu do ledna vypořádali s renovací budovy z roku 1912, se na vlastní oči přesvědčil také krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš. „Tak trochu jsem se vrátil na místo činu, protože jsem v jáchymovských lázních před lety pracoval, a musím říct, že přestavěný provoz radonových koupelí, elektroléčby a dalších procedur zároveň s nově vymalovanými a vybavenými pokoji určitě uspokojí i čím dál náročnější návštěvníky lázní. Přestože získala lázeňská péče v našem kraji věhlas daleko za hranicemi Evropy, pořád je třeba pracovat na zvýšení komfortu služeb,“ uvedl.

V ubytovací části hotel stavebníci vyměnili 281 oken, vymalovali pokoje, které mají nové štukové prvky, koberce a dekorační textil. Největších změn doznala zdravotní část, tedy radonové a uhličité koupele, ale i elektroléčba a kabiny masérů. Úpravami prošla hotelová kuchyň. Celkové náklady na přestavbu dosáhly 55 milionů korun, práce zajišťovalo 35 firem. „Smekám před všemi, kdo se na akci podíleli. Oceňuji zejména rychlost a preciznost, která při takové rychlosti nebývá samozřejmostí. Hotel Radium Palace ​byl nějaký čas díky investicím v jiných oblastech na vedlejší koleji. Rekonstrukcí jsme naší vlajkové lodi tento dluh splatili,“ dodal generální ředitel jáchymovských lázní Eduard Bláha.

V loňském roce si podle statistik držel Karlovarský kraj díky délce pobytu lázeňských hostů v hotelech a zařízeních na území regionu druhé místo hned po Praze v počtu přenocování. V posledním období se region sice potýká s úbytkem především ruské klientely, začalo však přibývat domácích návštěvníků z celé ČR.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 20. 1. 2017 - 13:34