Domů Aktuality Jakou proměnou prošlo Krušnohoří ve 20. století, ukáže přednáška

Jakou proměnou prošlo Krušnohoří ve 20. století, ukáže přednáška

​V sobotu 21. ledna se Královské mincovně v Jáchymově uskuteční přednáška s názvem „Proměny krajinného dědictví a identity českého Krušnohoří ve 20. století“. Akce, na níž vystoupí kolektiv studentů a pracovníků Univerzity Karlovy v Praze a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, začíná v 17 hodin.

V druhé polovině 20. století proběhly v Krušnohoří podstatné změny, které se projevily ve zdejší krajině a společenském i kulturním prostředí. Zejména od roku 1989 dochází k nárůstu zájmu o poznání jeho často rozporuplné minulosti. V průběhu přednášky budou s využitím výsledků již uskutečněných výzkumů, které prováděli pracovníci a studenti Univerzity Karlovy v Praze a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, představeny a diskutovány proměny identity, krajiny, společnosti, kultury a dědictví s možnostmi jejich prezentace a interpretace.

Přednášku pořádá Karlovarský kraj v rámci cyklu „Krušné hory – malé pohoří světového významu“ u příležitosti česko-německé nominace Hornické kulturní krajiny Krušnohoří/Erzgebirge na Seznam světového dědictví UNESCO a 500. výročí založení města Jáchymova.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 19. 1. 2017 - 11:47