Domů Aktuality Přihlaste se do soutěže o nejlepší webové stránky obcí a měst

Přihlaste se do soutěže o nejlepší webové stránky obcí a měst

Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje krajské kolo 19. ročníku soutěže Zlatý erb. Té se mohou zúčastnit všechna města a obce kraje. Výherci získají ceny a možnost postoupit do celostátního finále. Uzávěrka přihlášek je 3. února.

​Karlovarský kraj se do soutěže Zlatý erb zapojí poprvé. Jejím cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb. Spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace pro další zlepšování. „Soutěžící, kteří se přihlásí do krajského kola, bude hodnotit odborná porota. Ta se zaměří na internetové stránky a elektronické služby měst a obcí a posuzovat bude především povinně zveřejňované informace, kvalitu úřední desky či přehlednost a výtvarné zpracování webu,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Místní samosprávy budou v krajském i celostátním kole soutěžit ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a Smart City a nejlepší elektronická služba. V průběhu března proběhne slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola, a ocenění získají první tři umístění z každé skupiny. Vítězové jednotlivých kategorií v krajích pak postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 3. dubna v rámci programu konference ISSS v Hradci Králové. Na ní udělí ministryně pro místní rozvoj dále také cenu za nejlepší turistickou prezentaci, kterou kromě měst a obcí mohou obdržet i kraje, regiony a turistické destinace.

Formulář přihlášky a další informace naleznete na internetových stránkách soutěže. Přihlášky zasílejte do pátku 3. února do 14 hodin.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 16. 1. 2017 - 09:23