Domů Aktuality Soutěž o bezpečném internetu zná své vítěze

Soutěž o bezpečném internetu zná své vítěze

​Výherci třetího ročníku projektu Kraje pro bezpečný internet včera na krajském úřadě převzali hodnotné ceny z rukou náměstka hejtmanky Karlovarského kraje Martina Hurajčíka. Soutěž probíhala od května do října minulého roku a v kraji se jí zúčastnilo 20 škol a téměř 400 žáků.

Studenti soutěžili ve znalostním kvízu na téma bezpečného chování na internetu. Úspěšní řešitelé následně zodpovídali otázky i ve složitější variantě Kvízu PLUS. Soutěžící byli po absolvování online lekcí zařazeni do slosování o ceny od partnera projektu, společnosti Microsoft. Na prvním místě se umístila Michaela Kosíková ze Střední školy logistické v Dalovicích, která vyhrála Xbox. Druhou příčku obsadila Martina Mihoková ze Základní školy v Horním Slavkově, která získala tablet. A třetí cenu v podobě mobilního telefonu obdržel Honza Nguyen ze Základní školy Masarykova v Ostrově.

Hlavním cílem projektu Kraje pro bezpečný internet je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci. „Věřím, že se v příštích letech projektu zúčastní více škol i žáků. Online lekce jistě poskytnou nejen studentům dostatečné znalosti a užitečné informace o bezpečné práci na internetu,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík. Kromě e-learningových kurzů pro školy byly připraveny také lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky i policisty. Do projektu Asociace krajů ČR se zapojily všechny kraje.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 13. 1. 2017 - 11:42