Domů Aktuality Destinační agentura bude jednat o snížení členských příspěvků

Destinační agentura bude jednat o snížení členských příspěvků

​Rada Karlovarského kraje v tomto týdnu představila návrhy změn, které předloží Valné hromadě spolku k projednání. Ta se mimořádně sejde 27. ledna v Karlových Varech a kromě snížení členských příspěvků se bude zabývat také úpravami stanov či vyhlášením výběrového řízení na předsedu Správní rady.
​Pozměnění podmínek, za nichž kraj zůstane součástí spolku, spočívá především v poměrném snížení členských příspěvků. Toho mohou využít všichni členové snížením dosavadní částky na dvě devítiny. Pro Karlovarský kraj by tak letošní příspěvek činil 2,5 milionu korun oproti původním 11,25 milionům korun. V dalších letech se pravidelný roční příspěvek kraje sníží z 15 na 12 milionů korun a stejným poměrem i ostatním. Tento návrh musí schválit Valná hromada spolku jednomyslně. Zároveň bude nutné požadované změny stanov odsouhlasit v zastupitelstvech kraje a měst, která jsou součástí destinační agentury.

Mezi další navrhované změny patří i větší možnost kontroly hospodaření agentury ze strany kraje, možnost zřízení transparentního účtu či vyhlášení výběrového řízení na předsedu spolku. „Živý kraj – destinační agentura pro Karlovarský kraj“ má v současnosti devět členů, mezi které kromě Karlovarského kraje a Letiště Karlovy Vary patří také města Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Loket, Jáchymov, Ostrov a Aš.

Cílem destinační agentury je propagovat region jako turisticky atraktivní oblast. „Karlovarský kraj v současnosti podal žádost do programu Ministerstva pro místní rozvoj, ze kterého se mimo jiné financují marketingové aktivity. V případě, že bychom se žádostí uspěli, tak by se ze získaných prostředků mohla vytvořit například koncepce cestovního ruchu, která zde dlouhodobě chybí. Ta by nastínila konkrétní činnosti a směr, kterým se bude rozvoj cestovního ruchu v kraji ubírat,“ uvedl uvolněný člen zastupitelstva Vojtěch Franta.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 11. 1. 2017 - 14:59