Domů Aktuality Karlovarský Thermal opanovali terakotoví bojovníci

Karlovarský Thermal opanovali terakotoví bojovníci

​​Do lázeňského hotelu Thermal v Karlových Varech můžete v těchto dnech zavítat na interaktivní výstavu takzvané Terakotové armády, která měla za úkol strážit prvního čínského císaře Čchin Š´-chuang-ti na jeho poslední cestě.


Expozice se rozkládá na ploše 1200 metrů čtverečních. K vidění je sedmdesát soch čínských vojáků a návštěvníci se dozví i řadu zajímavostí ze života panovníka, který nechal postavit Velkou čínskou zeď a sjednotil Čínu. Výstavu doprovázejí filmové projekce nebo tematické přednášky. „Jsme přesvědčeni, že právě poznávání cizích kultur je událost, která nezná hranic a značně přispívá k vzájemnému porozumění,“ uvedl generální ředitel hotelu Thermal Rudolf Mašata.

Zahajovací ceremonie výstavy se účastnila také hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. „„Těší mne, že si organizátoři výstavy vybrali právě město Karlovy Vary. Naši obyvatelé tak již nemusejí cestovat tisíce kilometrů do daleké Číny, ale mohou si prohlédnout terakotovou armádu přímo ve svém regionu. Proslulé mauzoleum, z něhož tyto jedinečné sochy pocházejí, není nadarmo považováno za osmý div světa,“ dodala. 


Nedaleko města Xi´an, kde byla objevena císařská hrobka, se nachází více než 8 tisíc terakotových soch s motivem vojáků či koní s dřevěnými povozy. Tvůrci tohoto obrovského souboru věřili, že čím budou hlinění vojáci realističtější, tím účinněji mohou sloužit císaři a ochraňovat ho v posmrtném životě. 

Výstava potrvá do konce března letošního roku. Otevírací doba je od 10 do 18 hodin. Bližší informace k cenám vstupenek, ale také ke speciálním nabídkám souvisejícím s výstavou, najdete na stránkách Spa Hotelu Thermal.



Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 11. 1. 2017 - 13:54