Domů Aktuality Školní statek v Chebu začne letos s výstavbou nových dílen

Školní statek v Chebu začne letos s výstavbou nových dílen

​Stávající dílny, které již neodpovídají současným potřebám a výšce moderních strojů, nahradí v budoucnu nové. Rada Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání schválila přípravu zadávacího řízení na veřejnou zakázku. Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb chce zahájit stavební práce na jaře tohoto roku.

Dílny budou sloužit nejen samotné příspěvkové organizaci, ale také pro praktickou výuku žáků Integrované střední školy Cheb. Na dlouho připravovaný projekt chtělo vedení školního statku získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. S žádostí ovšem nebylo úspěšné. „Hodnota zakázky je 17,8 milionu korun. Organizace z vlastních zdrojů uhradí 7 milionů korun, na zbytek částky si vezme úvěr,“ upřesnila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová během tiskové konference. Zároveň však připomněla, že statek dlouhodobě dosahuje kladných hospodářských výsledků a tudíž by neměl mít problém se splácením půjčky.

Školní statek a krajské středisko ekologické výchovy Cheb funguje od roku 1964. Žákům zemědělských a technických oborů poskytuje výukové zázemí a v ekocentru zajišťuje vzdělávací programy. Současně se zabývá i zemědělskou výrobou. V rostlinné výrobě se zaměřuje hlavně na pěstování krmných obilovin, řepky a pícnin, v živočišné výrobě se pak soustředí na chov masného skotu a prasat.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 10. 1. 2018 - 15:38