Domů Aktuality Městská policie v Sokolově otevřela nové centrum prevence

Městská policie v Sokolově otevřela nové centrum prevence

​V prostorách radnice dnes za přítomnosti zástupců Karlovarského kraje a města Sokolov proběhlo slavnostní otevření Centra prevence. Moderní učebny a zázemí pro krizová řízení, které vyšlo na jeden milion korun, bude sloužit hlavně dětem a seniorům.

​Nové centrum prevence se zaměřuje především na otázky dopravy a bezpečnosti. Návštěvníci zde naleznou dopravní koutek, seznámí se z bezpečnostními prvky nebo se naučí řešit krizové situace. Součástí vybavení je interaktivní tabule nebo telefonní budka, na níž si děti mohou vyzkoušet simulovaný rozhovor s operátorem. Přízemní prostory sokolovské radnice poskytnou zázemí všem rizikovým skupinám. Kromě vyučování pro nejmenší budou starší žáci informováni i o drogové problematice, a také zde funguje služba „senior expres“, jejíž pracovníci jsou neustále v terénu. 

 „Jsem velmi ráda, že se podařilo centrum otevřít. Veškeré aktivity v oblasti prevence vítám a věřím, že nové středisko bude hojně navštěvované,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Myšlenka zahájení provozu nového centra vznikala několik let, a společně se na ní kromě Městské policie Sokolov podílelo také Centrum zdraví a bezpečí v Karlových Varech.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 21. 12. 2016 - 15:24