Domů Aktuality Vedení kraje chce změnit stanovy destinační agentury

Vedení kraje chce změnit stanovy destinační agentury

​Destinační agentura, která bude propagovat region jako turisticky atraktivní oblast, začne fungovat od ledna příštího roku. Nové vedení kraje se ovšem rozhodlo pozměnit podmínky, za nichž kraj zůstane členem tohoto spolku.

„V žádném případě nechceme, aby spolek ukončil svou činnost, protože jsme si vědomi toho, že v rozvoji cestovního ruchu hraje významnou roli. Destinační agentura musí fungovat i proto, že od roku 2018 bude jako jediná moci čerpat dotace z Národního programu podpory cestovního ruchu v oblasti marketingu,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje pro oblast kultury a památkové péče Daniela Seifertová.

Mezi navrhované změny patří například snížení členských příspěvků, větší možnost kontroly hospodaření destinační agentury ze strany kraje, možnost zřízení transparentního účtu, vyhlášení výběrového řízení na předsedu spolku či zjednodušení možnosti ukončení členství. „Podmínky je nutno projednat na zasedání valné hromady, která jako jediný orgán destinační agentury může měnit stanovy spolku,“ dodala Daniela Seifertová.

„Živý kraj – destinační agentura pro Karlovarský kraj“ byla do spolkového rejstříku zapsána 29. srpna tohoto roku. V současnosti má devět členů, mezi které kromě Karlovarského kraje a Letiště Karlovy Vary patří také města Karlovy Vary, Sokolov, Cheb, Loket, Jáchymov, Ostrov a Aš.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 21. 12. 2016 - 09:31