Domů Aktuality Městský úřad v Horním Slavkově zabodoval v soutěži

Městský úřad v Horním Slavkově zabodoval v soutěži

​V úterý 6. prosince proběhlo v Praze slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Přívětivý úřad v kategorii obce s pověřeným obecním úřadem. V Karlovarském kraji je nejblíže občanům městský úřad v Horním Slavkově. Ocenění převzal starosta města Alexandr Terek spolu s tajemníkem Martinem Starkem.

Soutěž vyhlašovaná Ministerstvem vnitra ČR si klade za cíl zmapovat a zhodnotit kvalitu poskytovaných služeb úřadů. Stejně jako u předchozího kola, v rámci něhož byly hodnoceny obce III. typu, i nyní probíhalo dotazníkové šetření. Dotazník byl sestaven na základě 35 kritérií seskupených do několika obecnějších kategorií, a sice přístupnost úřadu pro občany, transparentnost, komunikace, využívání řízení kvality a dobrovolně nabízené služby.

Ze 183 obcí s pověřeným obecním úřadem se letošního prvního ročníku zúčastnilo 116 obcí a měst. Po důkladném posouzení byl oceněn vždy nejlepší úřad v rámci kraje a následně také tři nejlepší úřady v celorepublikovém měřítku. Ocenění opět obdrželi samolepku stvrzující přívětivost úřadu a tři nejlepší úřady získaly také trofeje. Kompletní výsledky najdete na internetových stránkách Ministerstva vnitra ČR.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 8. 12. 2016 - 10:20