Domů Aktuality Ve Svatošských skalách vznikne nový most

Ve Svatošských skalách vznikne nový most

​Stávající visutý most přes řeku Ohři, který hojně využívají pěší i cyklisti, je téměř v havarijním stavu. Nahradit ho má nový, pro který se nyní hledá nejvhodnější místo. Na projektovou přípravu vyčlení Karlovarský kraj v příštím roce 2 miliony korun.

​„Přemostění ve Svatošských skalách je součástí páteřní Cyklostezky Ohře a v případě jeho uzavření kvůli špatnému stavu by došlo k zablokování trasy. Nově vybudovaný most bude sloužit hlavně cyklistům, ten stávající by stále mohli využívat turisti. Nyní hledáme spolu s Povodím Ohře místo, kudy povede. Záležet bude také na vyjednávání o odkupu pozemků, které v současnosti patří České poště. Určitě však požadujeme, aby nájezd i výjezd z mostu byl bezbariérový,“ uvedl krajský radní Josef Janů.

Rada Karlovarského kraje již počítá s prostředky na projektovou přípravu ve vznikajícím rozpočtu na příští rok. Stavět se začne v roce 2018, kdy by měl být nový most také dokončen. Celkové náklady se budou pohybovat okolo 20 milionů korun, z toho 85 % půjde z peněz Integrovaného regionálního operačního programu.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 7. 12. 2016 - 16:23