Domů Aktuality ​Žáci z Horního Slavkova bodují v získávání rekordů

​Žáci z Horního Slavkova bodují v získávání rekordů

Celkem pěti rekordy se mohou pyšnit studenti Středního odborného učiliště v Horním Slavkově. Ty se jim podařilo zapsat během jednoho roku a mezi poslední patří vytvoření nejmenšího a největšího ježka v kleci.


​Šikovní studenti svůj první úspěch slavili nejmenší kostkou v kostce v České republice a v jejich výrobě pokračovali. Vytvořili osm v sobě umístěných, z jednoho kusu kovu vysoustružených kostek. Při zapisování dalšího rekordu přišel ředitel školy Petr Čavojský s nápadem začít pracovat na nejznámějším českém hlavolamu, a žáci se tak pustili do navrhování, propočítávání a výroby ježka v kleci. 

„Zhotovování těchto předmětů slouží jako netradiční forma výuky, během níž přijdou studenti do kontaktu s různými technologie, například s laserem. Připraveni jsme i na další výzvy a originální nápady,“ uvedl ředitel Středního odborného učiliště Čavojský. Oproti normě patnáctkrát větší hlavolam dosahuje výšky více než metr a průměru 70 centimetrů, zatímco nejmenší český ježek v kleci je vysoký pouhých 12 milimetrů.
Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 7. 12. 2016 - 11:11