Domů Aktuality ​Skauti oslavují výročí

​Skauti oslavují výročí

​Skautské oddíly ORION Karlovy Vary a Bystřina Hroznětín slaví 70 let od svého založení. Pro známé, kamarády a příznivce skautingu proto připravily v prostorách vestibulu Krajského úřadu Karlovarského kraje výstavu. Expozici si návštěvníci mohou prohlédnout až do 23. prosince.

Přístav ORION Karlovy Vary má dlouholetou tradici. Trempská osada byla založena v roce 1946 a fungovala i v těžkých totalitních dobách. Přístav tvoří 5 oddílů, z toho 3 vodní, 1 pěší a 1 klub dospělých. Jejich názvy jsou odvozeny od 8 hlavních hvězd souhvězdí Orion. Aktuálně přístav eviduje 128 registrovaných členů. Skauti sídlí v Tašovicích, přičemž prostory základny jsou využívány nejenom jako klubovna, loděnice, ale i pro pořádání nejrůznějších akcí. Skautský oddíl Bystřina působí v Hroznětíně a je součástí Zapsaného spolku skautů a skautek Lilie. Oddíl má zhruba 40 členů.

Skauting je mezinárodní hnutí, jehož cílem je výchova a sebevýchova lidí všech věkových kategorií. Posláním hnutí je podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností. Junák sdružuje na 55 tisíc dětí, mladých lidí a dospělých dobrovolníků a je největší výchovnou organizací v Česku.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 7. 12. 2016 - 15:29