Domů Aktuality Karlovarská galerie umění zve na loutkové divadlo

Karlovarská galerie umění zve na loutkové divadlo

​Jeden z nejlepších loutkohereckých souborů u nás - Buchty a loutky - přiveze v neděli 4. prosince do Karlových Varů mikulášské dárky pro malé i velké diváky. Těšit se můžete na pohádku Andělíček Toníček a na zdramatizovaný cestopis Martina Ryšavého Cesta na Sibiř.

Co všechno se může stát malému andělíčkovi Toníčkovi, když ho svatý Petr pošle zvěstovat narození Ježíška, uvidíte v pohádce, která začíná v 15 hodin odpoledne. Známý biblický příběh, pod nímž je jako autor námětu, režie a hudby podepsán Vít Brukner, zaujme typickým humorem v podání kouzelných loutek prapodivného typu a původu.

Netradičně mohou Mikuláše tentokrát oslavit i dospělí, pro které soubor připravil večerní představení nazvané Cesta na Sibiř. Námětem se stala kniha Martina Ryšavého Cesty na Sibiř, jež byla v roce 2009 oceněna Magnesií literou. Kniha o současných životních podmínkách na ruském Dálném východě inspirovala Marka Bečku, který hru zrežíroval a také si v ní s dalšími Buchťáky zahrál. Více informací najdete na internetových stránkách Galerie umění Karlovy Vary.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 2. 12. 2016 - 10:34