Domů Aktuality Do Karlovarského kraje zavítal prezident Srbské republiky

Do Karlovarského kraje zavítal prezident Srbské republiky

Prohlídku Karlových Varů a Jindřichovic dnes absolvoval srbský prezident Tomislav Nikolić se svojí manželkou v rámci oficiální návštěvy České republiky. V doprovodu hejtmanky Jany Vildumetzové a velvyslankyň obou zemí uctil památku srbských vojáků padlých během první světové války.  

​První kroky srbské delegace vedly k mauzoleu v Jindřichovicích, u něhož proběhl pietní akt a položení věnců. „Dnes jsme se společně poklonili zesnulým srbským vojákům, kteří bojovali za první světové války. Věřím, že tradiční uctění památky obětí bude i nadále jedním ze symbolů přátelství našich národů a připomínkou událostí, které je třeba mít stále na paměti,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Prezident Nikolić se svým doprovodem následně dorazil do Karlových Varů, kde ho uvítal primátor Petr Kulhánek. Společně se zástupci města a kraje se zúčastnil slavnostního oběda v Grandhotelu Pupp a odtud směřoval na prohlídku Vřídelní a Tržní kolonády, kde svou návštěvu Karlovarského kraje ukončil.



Za stránku zodpovídá Jana Lukášová
Datum aktualizace 30. 11. 2016 - 16:37