Domů Aktuality Turistická soutěž „Karlův kraj“ zná své vítěze

Turistická soutěž „Karlův kraj“ zná své vítěze

​Karlovarský kraj ve spolupráci s Pouličním divadlem Viktora Braunreitera vyhlásil u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV. velkou turistickou soutěž. Sám panovník dnes výhercům předal hodnotné ceny v podobě navigace, tabletu či fotoaparátu.

Soutěž probíhala od června do září tohoto roku. Úkolem soutěžících bylo navštívit 17 míst v regionu spjatých s odkazem známého krále a nechat si potvrdit poutnický list. Pokud se jim podařilo nasbírat alespoň 12 razítek, postoupili do slosování o zajímavé ceny. Na vybraných místech pro ně byly navíc přichystány speciální noční prohlídky v režii Pouličního divadla Viktora Braunreitera.

„Soutěž se setkala s velkým ohlasem, celkem se do ní zapojilo na 62 poutníků, z toho 44 dospělých a 18 dětí. Do slosování byli zařazeni všichni soutěžící, kteří na krajský úřad doručili řádně svůj poutnický list,“ upřesnil vedoucí odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu Radim Adamec.

První místo získala a turistickou navigaci si odnesla Anna Podávková z Chebu. Na druhém místě skončila Michaela Zemanová ze Zelenče, která se může radovat z nového tabletu. Třetí Veroniku Valo pak potěšil fotoaparát, s nímž může pořizovat fotky z výletů po regionu. Všechny děti, které se akce zúčastnily, navíc obdrží drobné dárky v podobě publikace o Karlu IV. a propagačních předmětů od Karlovarského kraje.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 30. 11. 2016 - 16:22