Domů Aktuality ​Nenechte si ujít Ježíškovy vánoční trhy na Božím Daru

​Nenechte si ujít Ježíškovy vánoční trhy na Božím Daru

​Druhou adventní sobotu se v nejvýše položeném městě v České republice uskuteční tradiční Ježíškovy vánoční trhy. Na náměstí se představí řemeslníci a umělci z Krušných hor se svými originálními výrobky nejen ze dřeva, keramiky, kůže, ale například i z bylinek. Návštěvníci se mohou těšit také na ukázky historických lyží.

Na Ježíškových vánočních trzích si dávají od roku 2010 pravidelně dostaveníčko přátelé a kamarádi, kteří hledají v předvánočním shonu klid a pohodu. Navíc si zde mohou vybrat pravý krušnohorský dárek pro své nejbližší. Akce bude probíhat od 10 hodin dopoledne.

Každoročně roste zájem návštěvníků i vracejících výrobců o tradiční řemeslné techniky, paličkování, řezbářství či výrobu klasických potravin od cukroví přes masné speciality až po léčivé přírodní přípravky. K vidění budou navíc také zajímavé exempláře starých ski a lyžařského vybavení. Připravena je rovněž ochutnávka místních kulinářských dobrot. Podrobnější informace o programu naleznete na webových stránkách města Boží Dar.
Za stránku zodpovídá Mgr. Veronika Svobodová
Datum aktualizace 29. 11. 2016 - 09:34