Domů Aktuality Návrhem rozpočtu by se měli zastupitelé zabývat v prosinci

Návrhem rozpočtu by se měli zastupitelé zabývat v prosinci

​Stávající vedení Karlovarského kraje připravilo návrh rozpočtu na rok 2017. Příjmy by měly činit 4, 88 miliardy korun, výdaje dosáhnou 5, 95 miliardy. Rozdíl tvoří financování ve výši 1, 07 miliardy korun kryté z vlastních zdrojů kraje a ze schváleného úvěru. Rozpočet je tak sestaven jako vyrovnaný. O jeho definitivní podobě by mělo krajské zastupitelstvo rozhodnout v posledním měsíci letošního roku.
„Rozpočet je vyrovnaný, umožňuje uskutečnit investice i plánované výdaje. Technicky mluvíme o schodku krytém z vlastních zdrojů kraje a z úvěru s rámcem 1 miliardy korun. V oblasti standardních výdajů je mírně přebytkový, přebytek dosahuje 70 milionů korun. Tyto peníze půjdou do Fondu budoucnosti na předfinancování a spolufinancování akcí s dotacemi z EU nebo na další projekty,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

K největším investičním akcím Karlovarského kraje by v příštím roce mělo patřit dokončení rekonstrukce nemocnice v Chebu, pokračování obnovy sokolovské nemocnice, plánuje se i přestavba porodnice v Karlových Varech. Desítky milionů korun půjdou také na opravy krajských silnic a v rozpočtu je připraveno 100 milionů korun na zahájení revitalizace Císařských lázní v krajském městě. „Z našeho pohledu jde o jeden z nejsilnějších proinvestičních rozpočtů, jaký kdy kraj měl. Sestavili jsme jej tak, aby kraj byl i v budoucnu schopen dostát svým závazkům,“ dodal náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace 8. 11. 2016 - 10:00